نصب ویندوز از روی فلش مموری
1-یک عدد فلش دیسک حداقل 4 گیگابایتی
2-DVD ویندوز یا فایل ISO آن برای کپی کردن روی فلش دیسک
3-درایو DVD برای عملیات کپی از DVD به فلش البته برای فایل iso باید نرم افزار درایو مجازی مثل DaemonTools رو هم داشته باشید.
قبل از هر چیز از اطلاعات مهم فلش دیسک بکاپ بگیرید چون فلش دیسک کاملا پاک میشه.
DVD ویندوز رو تو درایو بذارید و فلش دیسک رو به کامپیوتر وصل کنید.دقت کنید که تمام درایوها و حافظه های جانبی که به کامپیوتر وصل میکنید با یک حرف اختصاری مشخص میشند که در اینجا درایو DVD من با حرف " H" و فلش دیسک من با حرف" J "در ویندوز مشخص شده. به همین ترتیب شما باید حروف H و J با حروفی که در سیستم شما نمایش داده میشه جایگزین کنید. مثلا اگه فلش دیسک شما در سیستم با حرف Z نمایش داده میشه شما باید به جای حرف J از حرف Z استفاده کنید.
کل عملیات ما برای ایجاد یک فلش دیسک قابل بوت Bootable هست که این کار از طریق نرم افزارهای خاصی انجام میشه ولی ما از فرمان دستوری ویندوز (Command Prompt (CMD که خیلی راحته و نیاز به نصب هیچ برنامه دیگه ای نیست.
برای باز کردن CMD برید تو استارت منو و All Programs رو انتخاب کنید .حالا برید تو قسمت Accessories و روی Command Prompt راست کلیک کنید و Run As Administrator رو بزنید.حالا پنجره CMD که پنجره ای سیاه رنگه باز شده.
به ترتیب دستورات زیر رو وارد کنید و کلید انتر رو بزنید.
البته من دستورات رو با حروف بزرگ تایپ میکنم و تا بهتر متوجه بشید و نیازی نیست که در پنجره Cmd با حروف بزرک تایپ کنید و به فضای خالی بین کلمات دقت کنید.
برای ورود به دیسک پارت و نمایش دیسک های متصل به کامپیوتر
1- DISKPART
2- LIST DISK
ایجاد پارتیشن اصلی قابل بوت و فرمت کردن و خروج از دیسک پارت
3- SELECT DISK 1
4- CLEAN
5- CREATE PARTITION PRIMARY
6- ACTIVE
7- SELECT PARTITION 1
8- FORMAT FS=FAT32 QUICK
9- EXIT
10- H: CD BOOT ( که H حرف اختصاری درایو DVD من هستش.)
11- CD BOOT
12- :BOOTSECT.EXE /NT60 J ( که J حرف اختصاری فلش دیسک من هستش.)
13- EXIT
فلش دیسک قابل بوت نصب ویندوز شما آماده ست.
از این به بعد برای تعویض ویندوز فلش رو به کامپیوتر وصل کنید.وقتی کامپیوتر رو روشن میکنید وارد بوت منوی بایوس مادربورد که معمولا کلید F12 هست بشید و از اونجا بوت رو روی فلش USB قراربدید یا با ورود به تنظیمات بایوس بوت اول رو روی USB قرار بدید.
حالا نصب ویندوز از فلش دیسک اجرا میشه و درست مثل وقتی که از روی DVD نصب میکردید مراحل نصب رو ادامه بدید...
یکی از بزرگترین مزایای این روش نصب بسیار سریع تر ویندوز به دلیل سرعت بیشتر انتقال داده ها از طریق USB هستش خصوصا اگه درگاه usb و فلش دیسک از نوع USB 3.0 باشند...
نکته :
برای نصب حتما باید محتویات DVD به درون فلش کپی بشن نه درون هیچ پوشه ای.
بعد از نصب ویندوز اگه از فلش دیسکتون استفاده میکنید محتویات فلش که همون DVD ویندوز هست با فایل های دیگه ای که میخواید تو فلش کپی کنید قاطی نشن ،یک پوشه مثلا به اسم Win Installation ایجاد کنید و اونها رو به درون این پوشه منتقل کنید تا زمان نصب مجدد ویندوز که دوباره خارجشون میکنید.
اگه حجم فلشتون بالاست و 4 گیگ براتون حجمی به حساب نمیاد بذارید پوشه تو فلش بمونه و اگه همون 4 گیگ حجم فلشتون هست پوشه رو تا نصب بعدی به هارد دیسک منتقل کنید....
از سوی دیگر، اکنون با گستردهتر شدن حضور لپتاپهایی که به دلیل کم کردن وزن، از درایو اپتیکال محروم هستند، گزینه دیگری پیش پای کاربران برای نصب سیستم عامل، جز از راه استفاده از USB باقی نمیگذارد:
۱: مقدمات برای نصب ویندوز از روی USB
برای شروع به موارد زیر نیاز داریم:
حافظه جانبی USB با کمترین ظرفیت 4GB
دیسک فشرده ویندوز برای کاربرانی که میخواهند از روی CD ویندوز USB خود را آماده کنند.
فایل ISO ویندوز دانلود شده یا Image گرفته شده از CD ویندوز، برای آن دسته از کاربرانی که اپتیکال درایو ندارند.
برای آغاز به کار پس از اتصال USB به سیستم، از دادهها و اطلاعات روی آن یک نسخه پشتیبان تهیه کنید، زیرا برای نصب ویندوز نیاز به فرمت کردن USB داریم:
سپس در منوی Start ویندوز، cmd را تایپ کنید و کلیدهای Ctrl + Shift + Enter را بزنید تا cmd در حالت Administrator اجرا شود، یا با کلیک راست روی cmd گزینه Run as andministrator را برگزینید:
با اجرای cmd دستور DISKPART را وارد کنید تا برنامه پارتیشن بندی دیسک تحت داس اجرا شود، زیرا به شما اجازه فرمت USB و فعال کردن پارتیشن را خواهد داد. پس از آن دستور list disk را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید. در این حالت، همه حافظههای متصل به سیستم شما با شماره نمایش داده خواهند شد که بر اساس ظرفیت آنها میتوانید شماره مربوط به USB را پیدا کنید.
در تصویر زیر USB مورد نظر ما با شماره ۶ مشخص شده است(8GB):
پس از آن دستورهای زیر را به ترتیب وارد کنید:
Select Disk # : که به جای # باید شماره مربوط به USB خود را که با دستور list disk پیدا کردهاید، وارد کنید.
Clean : این دستور تمامی پارتیشنهای موجود بر USB از جمله سکتورهای مخفی را پاک میکند.
Create Partition Primary : این دستور یک پارتیشن اولیه با پارامترهای پیش فرض روی USB ایجاد میکند.
Select Partition 1 : این دستور پارتیشن تازه ایجاد شده را برمیگزیند.
Active : با این دستور به سیستم اطلاع میدهید که پارتیشن ایجاد و انتخاب شده، پارتیشن سیستمی معتبر است.
Format FS=NTFS : این دستور USB شما را به حالت NTFS فرمت میکند. با توجه به ظرفیت USB شما، شابد فرایند فرمت آن دقایقی به طول بینجامد.
Assign : پس از فرمت شدن USB وارد کردن این دستور منجر به آن میشود که ویندوز با اختصاص دادن یک حرف به درایو USB آن را کاملا شناسایی کند. در آزمون ما درایو تخصیص داده شده با حرف L مشخص شد.
Exit : با این دستور از ابزار DISKPART خارج میشوید.
در پایان صفحه cmd شما باید چیزی شبیه به این باشد:
تا اینجا USB شما کامل برای مرحله بعدی آماده است؛ اما cmd را همچنان باز بگذارید.
۲ : تبدیل USB به یک درایو Bootable
پس از خارج شدن از DISKPART اساسا باید در مسیر C:\windows\system32 باشید.
آن دسته از کاربرانی که از فایل ISO برای این مرحله استفاده میکنند، لازم است پیش از ادامه فایل مورد نظر را به شکل یک درایو مجازی بارگذاری کنند. برای این کار بهترین راه استفاده از نرمافزار Virtual Clone Drive است که به شما این امکان را میدهد که فایلهای ISO را دقیقا مشابه یک CD در یک درایو مجازی بارگذاری کنید. (لینک دانلود نرم افزار در پایان مطلب ضمیمه شده است).
در پایان، باید مسیر CD یا فایل ISO بارگذاری شده را در cmd وارد کنید. با دو بار وارد کردن دستور cd.. به مسیر اصلی درایو C خواهید رفت و سپس دستور زیر را وارد کنید.
H:\ (که در اینجا H درایو اپتیکال شما که CD ویندوز در آن قرار دارد یا درایو مجازی شما که فایل ISO در آن بارگذاری شده است، میباشد و باید H را با حرف منتصب به درایو مورد نظر جایگزین کنید).
سپس با وارد کردن دستور CD Boot وارد پوشه Boot میشوید. که باید دستور زیر را وارد کنید:
Bootsect.exe /nt60 L : که باید حرف L را با حرف منتصب شده به درایو USB خود تغییر داده و جایگزین کنید. با این کار USB شما به یک درایو Bootable تبدیل خواهد شد:
نکته مهم: اگر چنانچه از نسخه ۳۲ یا ۶۴ بیتی ویندوز استفاده میکنید، باید CD یا فایل ISO شما مطابق با همین نسخه باشد. در غیر این صورت، دستور Bootsect عمل نخواهد کرد.
۳ : کپی فایلهای نصب ویندوز در داخل USB
بعد از گذراندن این مراحل، نوبت به مرحله پایانی میرسد که باید فایلهای نصب ویندوز را از روی CD یا ISO روی USB خود کپی کنید. برای این کار نیازی به استفاده از cmd نیست و میتوانید دستی فایلها را روی USB کپی کنید؛ اما برای اطمینان شما میتوانید از دستور زیر در cmd برای این منظور بهره بگیرید:
XCOPY D:\*.* L:\ /E /F /H : که تنها باید حرف D را با حرف منتصب به درایو اپتیکال یا درایو مجازی ISO و حرف L را با حرف منتصب به درایو USB خود جایگزین کنید.
پس از همه اینها USB شما به یک درایو Bootable تبدیل شده که به آسانی قادر به نصب ویندوز از روی آن هستید. کافی است که USB را به سیستم مورد نظر متصل کرده و با بوت کردن سیستم از روی USB ـ با تنظیمات BIOS ـ شاهد نصب ویندوز از روی USB با سرعتی که تصور آن را نمیکنید باشید:
- ۹۵/۰۵/۰۶
- ۱۲۴۳ نمایش
من مطالعه کنم و امتحان کنم اگه مشکلی بود سوال میپرسم
ممنون